Başvuru Şartları ve Kabul Kriterleri

Yüksek Lisans Başvuru ve Kabul Kriterleri:

Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans programı 2024/2025-1. Dönem kontenjanı 12 kişidir, 2 kişilik ek İngilizce hazırlık kontenjanı vardır.

• Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır. 2024/2025-1. Dönem için Başvuru tarihleri:  17 Nisan - 5 Haziran 2024
  • Programa dört yıllık lisans eğitimi almış olan herkes başvurabilir. Mezun olunan bölümle ilgili bir kısıtlama yoktur.

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:

• Lisans eğitimini en az 2.75/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak. Şayet aday henüz mezun olmamışsa, başvuru sırasında minimum 2.55 GNO ile başvurabilir. Ancak bu şartlı başvurudur. Kayıt olunabilmesi için mezuniyet GNO'su minimum 2.75 olmalıdır.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 75 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE sayısaldan en az 155) puan almak.
  • Aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında elektronik olarak sisteme eklemek:
    • 4 yıllık bir üniversiteden alınmış lisans diploması veya mezuniyet durumunda olan adayların bu durumlarını belgeleyen resmi bir yazı.
    • Adayların eğitimleri sırasında almış oldukları dersleri ve notları gösteren resmi bir belge.
    • Üniversitece kabul edilen ve İngilizce seviyesini gösteren, YADYOK tarafından onaylanmış belge.
    • İki adet referans mektubu (Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemi bölümü mezunları dışındakiler için)
    • Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeler.

Bilim Sınavı Tarihi:

• Yazılı Sınav: 25 Haziran 2024 Salı 10:00 Hisar Kampüs MIS Bölümü (Sınav Salonu ileri bir tarihte duyurulacaktır.)
  • Bilim sınavı içeriğine ulaşmak için tıklayınız..
  • Sözlü Sınav (Mülakat): 1 Temmuz Pazartesi 11:00 Çevrimiçi (Toplantı linki adaylara öncesinde mail yoluyla ileticektir.)

Not: Görüşme linki adaylara email ile iletilecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen üniversitenin lisansüstü başvuru sayfasını ve bölümün sıkça sorulan sorular sayfasını kontrol ediniz.

YBS Master programı hakkında daha fazla bilgi için:

e-mail: misgrad@boun.edu.tr