Başvuru Şartları ve Kabul Kriterleri

Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora programı 2024/2025 1. Dönem kontenjanı 5 kişidir (Dil hazırlık sınıfı kontenjanı yoktur).

• Başvurular her yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde Kayıt İşleri Müdürlüğüne yapılır.
  • 2023/2024 2. Dönem için başvuru tarihleri: 17 Nisan - 05 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

Başvuru için aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekir:

• Tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya 06.02.2013 öncesi girişli YBS veya eşdeğeri bir tezsiz yüksek lisans programı mezunu olmak.
  • Yüksek lisans eğitimini en az 3.20/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak.
  • Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 77 puan veya GMAT'ten en az 600 puan veya (GRE  Sayısaldan en az 155) puan almak.
  • Aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında elektronik olarak sisteme eklemek:
    • 4 yıllık bir üniversiteden alınmış lisans diploması ve yüksek lisans diploması (yüksek lisans derecesinde mezuniyet durumunda olan adayların bu durumlarını belgeleyen resmi bir yazı).
    • Adayların lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında almış oldukları dersleri ve notları gösteren resmi bir belge.
    • Üniversitece kabul edilen ve İngilizce seviyesini gösteren, YADYOK tarafından onaylanmış belge.
    • İki adet akademik referans mektubu (Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemi Bölümü mezunları dışındakiler için).
    • Adayın araştırma konusunu içeren 3-5 sayfalık İngilizce niyet mektubu.
    • Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeler.

Bilim Sınavı:

• Sınav Tarihi: 25 Haziran 2024, 10.00
  • Sınav Yeri: Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü, MIS Bölümü, (Sınav salonu ileri bir tarihte duyurulacaktır)

Doktora bilim sınavı içeriği için tıklayınız.

*Yazılı doktora bilim sınavında Araştırma Yöntemleri (Research Methodologies) alanında sorulan sorunun yanıtlanması zorunludur.

Sözlü Sınav:

• Sınav Tarihi: 27 Haziran 2024, 11:00
  • Sınav Yeri: Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü, MIS Bölümü, Toplantı Odası

Ayrıntılı bilgi için lütfen üniversitenin lisansüstü başvuru sayfasını ve bölümün sıkça sorulan sorular sayfasını kontrol ediniz.

YBS Doktora programı hakkında daha fazla bilgi için:

e-mail: misgrad@boun.edu.tr

Başvuru ve bilgiler için tıklayınız.